FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed u Rusiji protiv socijalne reforme

MOSKVA, 12. veljače 2005. (Hina/AFP) - Više tisuća osobe izašlo jena ulice u cijeloj Rusiji kako bi tražili ostavku vlade i predsjednikaVladimira Putina i izrazili protivljenje socijalnoj reformi kojuosporavaju siromašni i koja je dovela do gubitka povjerenja naroda uruskog predsjednika.
MOSKVA, 12. veljače 2005. (Hina/AFP) - Više tisuća osobe izašlo je na ulice u cijeloj Rusiji kako bi tražili ostavku vlade i predsjednika Vladimira Putina i izrazili protivljenje socijalnoj reformi koju osporavaju siromašni i koja je dovela do gubitka povjerenja naroda u ruskog predsjednika.

U Moskvi se sredinom dana okupilo oko 2000 pripadnika Komunističke stranke, drugih lijevo orijentiranih, kao i nacionalističkih stranaka.

"Ovo su reforme predsjednika neprijatelja ili ludog predsjednika", pisalo je na transparentima, a govornici su tražili "ostavku vlade i predsjednika Putina".

I u drugim gradovima Rusije su organizirani takvi skupovi.

Komunistička stranka je pozvala na dan akcija, a nadala se na prosvjedima mobilizirati "nekoliko milijuna ljudi" tražeći ostavku vlade, raspuštanje Dume i promjenu društveno-gospodaraske politike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙