FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani hrvatske kulture u Banjoj Luci

BANJA LUKA, 16. veljače 2005. (Hina) - Manifestacija "Dani hrvatskekulture" koja je prije dva dana počela službenim otvaranjem za sadajedinog Hrvatskog kulturnog centra (HKC) u Republici Srpskoj, usrijedu navečer nastavljana je fragmentima iz monodrame "FeralCabaret" kazališne umjetnice Hasije Borić iz Sarajeva.
BANJA LUKA, 16. veljače 2005. (Hina) - Manifestacija "Dani hrvatske kulture" koja je prije dva dana počela službenim otvaranjem za sada jedinog Hrvatskog kulturnog centra (HKC) u Republici Srpskoj, u srijedu navečer nastavljana je fragmentima iz monodrame "Feral Cabaret" kazališne umjetnice Hasije Borić iz Sarajeva.

Prije toga su, u prepunim prostorima HKC, književnici Mile Stojić iz Sarajeva i Miro Petrović iz Mostara, upriličili homage hrvatskome pjesniku Nikoli Šopu koji je svoje gimnazijske dane provodio u Banja Luci.

U srijedu u podne gosti HKC bili su mladi hrvatski pisci iz Zagreba, Mostara, Tuzle i Banja Luke koje je publici predstavio predsjednik Uprave HKC Banja Luka novinar i književnik Zvonko Tarle.

Narednih dana, sve do konce ovoga tjedna, u HKC će se banjolučkoj publici predstaviti ostvarenja hrvatskog filma, klapa Maestral iz Siska i performance Sunčice Ane Veldić i Džane Muminović "Matična mliječ".

Dane hrvatske kulture zaključiti će nastup Tereze Kesovije - prvi nakon petnaest godina u Banja Luci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙