FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH predlaže preustroj države

POSUŠJE, , 11. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednicaBiH u petak je odlučila pokrenuti vlastitu inicijativu za preustrojdaytonske Bosne i Hercegovine.
POSUŠJE, , 11. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica BiH u petak je odlučila pokrenuti vlastitu inicijativu za preustroj daytonske Bosne i Hercegovine.

Središnji odbor HDZ BiH na zasjedanju u Posušju zadužio je stranačko Predsjedništvo da napravi prijedlog preustroja Bosne i Hercegovine na načelima jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda, izjavio je predsjednik HDZ BiH Bariša Čolak po okončanju skupa.

Objašnjavajući za što će se HDZ BiH zauzimati u preustroju daytonske BiH, Čolak je istaknuo da je za njegovu stranku neupitno postojanje državnih institucija vlasti BiH, te jačanje općinskih razina vlasti. Po njegovim riječima, još je nejasno na koji način bi se trebalo u ustavno-pravnom i administrativno-teritorijalnom smislu ustrojiti središnju strukturu vlasti u BiH izmđu državnih i općinskih institucija.

"HDZ BiH neće biti isključiv, i vodit će računa i o stajalištima drugih stranaka u BiH, kako bi se došlo do opće prihvatljiva rješenja preustroja daytonske BiH", dodao je Čolak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙