FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Tihić i Jakovčić o regionalnoj suradnji

SARAJEVO,25. siječnja 2005.(Hina) - Član Predsjedništva Bosne iHercegovine Sulejman Tihić primio je u utorak u Sarajevu županaIstarske županije Ivana Jakovčića s kojim je razgovarao o stanju uregiji te mogućnostima buduće suradnje, priopćeno je iz PredsjedništvaBiH.
SARAJEVO,25. siječnja 2005.(Hina) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić primio je u utorak u Sarajevu župana Istarske županije Ivana Jakovčića s kojim je razgovarao o stanju u regiji te mogućnostima buduće suradnje, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U priopćenju se navodi da su Tihić i Jakovčić razgovarali o odnosima Hrvatske i BiH, euroatlantskim integracijama i suradnji u južnoj Europi.

Posebna tema razgovora bilo je jačanje veza Istarske županije i kantona odnosno regija u BiH.

Župan Jakovčić istaknuo je multietnički i multireligijski karakter Istre kao prepoznatljive regije te posebice razvijanje odnosa između Istre i Zeničko-dobojskog kantona u Federaciji BiH i važnost uključivanja u skupštinu europskih regija.

Jakovčić je Tihiću ponudio stručnu pomoć u budućem procesu regionalizacije BiH i uključivanju regija te zemlje u europske integracije pod maksimom "Europa regija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙