FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedinstvena vojska uvjet BiH uvjet za NATO

SARAJEVO, 18. siječnja 2005. (Hina) - Predsjedatelj Povjerenstva zareformu obrambenog sustava Bosne i Hercegovine, američki diplomat RaffGregorian ponovio je zahtjev za stvaranje jedinstvene vojske Bosne iHercegovine (BiH).
SARAJEVO, 18. siječnja 2005. (Hina) - Predsjedatelj Povjerenstva za reformu obrambenog sustava Bosne i Hercegovine, američki diplomat Raff Gregorian ponovio je zahtjev za stvaranje jedinstvene vojske Bosne i Hercegovine (BiH).

"Stvaranje jedinstvene vojske Bosne i Hercegovine uvjet je za prijam te zemlje u NATO", rekao je Gregorian u utorak u Sarajevu, u razgovoru sa članom predsjedništva BiH Sulejmanom Tihićem, priopćio je Tihićev ured.

U ranijim diskusijama o reformi oružanih snaga u BiH stvaranje jedinstvene vojske BiH podržavali su bošnjački, a protivili su se hrvatski i srpski dužnosnici u BiH.

Hrvatski dužnosnici u BiH isticali su da bi formiranje jedinstvene vojske BiH podsjećalo na nekadašnju JNA. Srpski dužnosnici u BiH su uporno branili potrebu očuvanja entiteta Vojske Republike Srpske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙