FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Jasne Babić "Urota Blaškić"

ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Naklada "Večernjeg lista"predstavila je danas u Zagrebu knjigu svoje novinarke Jasne Babić"Urota Blaškić".
ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Naklada "Večernjeg lista" predstavila je danas u Zagrebu knjigu svoje novinarke Jasne Babić "Urota Blaškić".

O knjizi su govorili glavna urednica "Večernjeg lista" Ružica Cigler, urednica kulturne rubrike Branka Primorac i profesori zagrebačkoga Fakulteta političkih znanosti Ivo Žanić i Vlatko Cvrtila.

Žanić je napomenuo kako je to vrijedna i zanimljiva knjiga najvrjednije i najcjenjenije novinarke koja pokazuje socijalnu patologiju hrvatskoga društva.

Knjiga je napisana uz pomoć i suradnju Ante Nobila i Antuna Damjanovića, rekao je Žanić i dodao kako se u njoj vide pojave mnogih pljačkaških banda koje se zahvaljujući nekim strukturama pretvaraju u heroje.

Žanić je napomenuo kako to autorica ocrtava Mladenom Naletilićem Tutom koji joj je "pokazivao zemljovide Hercegovine s morskim pojasom sve do Splita".

Cvrtila je rekao kako Babić puno bolje poznaje obavještajnu zajednicu od njega. Ona se obračunava s privatnim interesom u državnim strukturama kroz njegovu provedbu u Bosni i Hercegovini, dodao je.

"Što je to sve država činila u naše ime u Bosni i Hercegovini", upitao je Cvrtila i dodao kako i današnji rat između tajnosti i javnosti svoje korijene ima u devedesetim godinama prošlog stoljeća.

Predstavljanju knjige nazočila je supruga Tihomira Blaškića, a on je predstavljanje pozdravio brzojavkom.

Knjiga "Urota Blaškić" (262 str.) u 17 poglavlja piše o slučaju generala Blaškića iz kuta njegova odvjetnika Ante Nobila.

Jasna Babić (1957.) novinarka je "Večernjeg lista". Objavila je i knjigu "Zagrebačka mafija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙