FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić se usprotivio daljnjem iseljavanju Hrvata iz BiH - tisak

MOSTAR, 20. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićrekao je u interviewu mostarskom Dnevnom listu od četvrtka kako jenacionalni i državni interes Republike Hrvatske da se Hrvati neiseljavaju iz Bosne i Hercegovine, nego da se u nju vraćaju.
MOSTAR, 20. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je u interviewu mostarskom Dnevnom listu od četvrtka kako je nacionalni i državni interes Republike Hrvatske da se Hrvati ne iseljavaju iz Bosne i Hercegovine, nego da se u nju vraćaju.

"Međutim, na takav način, da Hrvati iz BiH glasuju na izborima u Hrvatskoj, Hrvati postaju manjina u Bosni i Hercegovini, a to ne smijemo dopustiti", istaknuo je Mesić. Rekao je kako će se zauzimati da hrvatske tvrtke dolaze u BiH i otvaraju nova radna mjesta, jer je gospodarski razvoj, dodao je, jedini način opstanka i Hrvata u BiH, ali i same Bosne i Hercegovine.

Odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li medijski napadi na Hercegovinu, zbog nedavnih izbornih nepravilnosti u glasovanju za hrvatskog predsjednika, zaoštriti njegove odnose s Hrvatima u BiH, Mesić je odgovorio odrično. "Ja nikad nisam napadao Hrvate u BiH. Ali, istina je da su neki po Hercegovini širili takve priče i tako tumačili moje izjave", kazao je Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙