FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Gotovina kriv za pad Crobexa

LJUBLJANA,15- veljače(Hina) - Nejasnoće oko početka pregovora Hrvatskes Europskom unijom vezane uz slučaj generala Ante Gotovine dovele sudo pada hrvatskog burzovnog indeksa Crobex za šest posto u tjedandana, no sada se može očekivati stabilizacija i polagani rastvrijednosti dionica sve do objave vijesti da su političke nesuglasiceizmeđu EU-a i Hrvatske otklonjene, piše u utorak slovenski poslovnidnevnik "Finance".
LJUBLJANA,15- veljače(Hina) - Nejasnoće oko početka pregovora Hrvatske s Europskom unijom vezane uz slučaj generala Ante Gotovine dovele su do pada hrvatskog burzovnog indeksa Crobex za šest posto u tjedan dana, no sada se može očekivati stabilizacija i polagani rast vrijednosti dionica sve do objave vijesti da su političke nesuglasice između EU-a i Hrvatske otklonjene, piše u utorak slovenski poslovni dnevnik "Finance".

"Za pad Crobexa od šest posto kriv je Gotovina", rekao je za "Finance" burzovni analitičar Iztok Žigon. Po njegovim riječima, ulazak Hrvatske u EU vezan je na izručenje Gotovine, pa su zbog nejasnoća oko početka pregovora 17. ožujka, kako je bilo planirano, sada strani fondovi i špekulanti koji su zadnjih mjeseci realizirali lijepe profite masovno prodavali hrvatske dionice".

Korekcija je najviše pogodila dionice koje su zadnjih mjeseci najviše rasle, na primjer dionice brodarskih kompanija, navodi list. "Sada do izručenja Gotovine možemo očekivati stabilizaciju tečajeva, a onda polagani rast dok se ne objavi vijest da su političke nesuglasice između Hrvatske i Europske unije otklonjene. S početkom pregovora možemo očekivati novi brzi rast tečajeva hrvatskih dionica", rekao je Žigon za slovenski poslovni dnevnik "Finance".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙