FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski parlament ratificirao europski ustav

LJUBLJANA, 1. veljače 2005.(Hina) - Slovenski parlament ratificirao jeu utorak nakon šestosatne uglavnom formalne rasprave europski ustav,čime je Slovenija nakon Litve i Madžarske postala treća od 25 državačlanica EU-a koja je to učinila. (Hina) xfl ydv
LJUBLJANA, 1. veljače 2005.(Hina) - Slovenski parlament ratificirao je u utorak nakon šestosatne uglavnom formalne rasprave europski ustav, čime je Slovenija nakon Litve i Madžarske postala treća od 25 država članica EU-a koja je to učinila.

Za ratifikaciju je glasovalo 79 zastupnika, a protiv su bila četiri zastupnika euroskeptične i ultranacionalističke Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmage Jelinčiča.

Slovenski premijer Janez Janša rekao je da je za Sloveniju europski ustav dobar kompromis.

Slovenska javnost je naklonjena europskom ustavu, a ratifikacijom Slovenija "ispunjava svoj dio odgovornosti za zajedničku europsku budućnost", rekao je Janša. Šef misije Europske komisije u Sloveniji Erwan Fouere izjavio je nakon ratifikacije da je od svečanog događaja ratifikacije još važnija obveza budućeg informiranja javnosti o tome što prvi europski ustav donosi.

Ratifikaciju je pozdravio i Janez Potočnik, slovenski povjerenik u Europskoj komisiji koji je prisustvovao izvanrednom zasjedanju parlamenta.

(Hina) xfl ydv

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙