FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Rekonstrukcija Sanaderove vlade manja od očekivanja

LJUBLJANA,15. veljače(Hina) - Objavljena rekonstrukcija vlade premijeraIve Sanadera manje je opširna nego što se očekivalo, ocjenjuje uutorak mariborski list "Večer" najavljene promjene u hrvatskomministarstvu vanjskih poslova i ministarstvu zdravstva.
LJUBLJANA,15. veljače(Hina) - Objavljena rekonstrukcija vlade premijera Ive Sanadera manje je opširna nego što se očekivalo, ocjenjuje u utorak mariborski list "Večer" najavljene promjene u hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova i ministarstvu zdravstva.

"U okviru prve rekonstrukcije Sanaderove vlade ministra zdravstva Andriju Hebranga zamijenit će njegov dosadašnji pomoćnik Neven Ljubičić, a ministra vanjskih poslova Miomira Žužula dosadašnja ministrica za europske integracije Kolinda Grabar Kitarović. Sanader će svoj prijedlog Saboru poslati još ovaj tjedan, kako bi novi ministri što prije počeli sa svojim radom, a Hebrang u Žužul vjerojatno će aktivirati svoja mjesta u Saboru", piše dopisnik lista Mladen Mali koji dodaje da je sadašnja rekonstrukcija vlade nakon jedne godine njena rada "manje opsežna nego što se očekivalo".

"Čini se da je premijeru uspjelo izgladiti spor između ministra obrane Berislava Rončevića i predsjednika Stipe Mesića. Iako je ministar gospodarstva Branko Vukelić u javnosti neprimjetan i njegovim radom navodno nisu zadovoljni ni u HDZ-u, on ostaje na svom položaju. Sanader se nije obazirao niti na savjete da zamijeni potpredsjednicu vlade Jadranku Kosor kojoj zamjeraju izjave o haaškom bjeguncu Anti Gotovini koje je izrekla za vrijeme svoje predsjedničke kampanje. Neki mediji svejedno procjenjuju da bi mogla ostati bez ministarskog mjesta i zadržati samo položaj potpredsjednice vlade jer je sada u vladi jedina s dva zaduženja", navodi "Večer".

List ističe i izjavu ministra vanjskih poslova izrečenu prigodom susreta s luksemburškim premijerom da EU mora Hrvatsku ocjenjivati na temelju kriterija koji važe i za sve druge kandidatkinje kad je riječ o ulasku u EU i pregovorima.

"Nije pravilno da se Hrvatska ocjenjuje na osnovi samo jednog slučaja", rekao je Žužul, prenosi "Večer".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙