FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Dani sjećanja ili mržnje?

ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Vanjskopolitički komentatormilanskog dnevnika Corriere della Sera Sergio Romano, u rubriciodgovora čitateljima, na pitanje povezano s ustanovljavanjem Danasjećanja na žrtve fojbi napominje kako se pribojavao da Dan sjećanjaneće biti samo odavanje počasti žrtvama nego i prilika za prokazivanje"neprijatelja".
ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Vanjskopolitički komentator milanskog dnevnika Corriere della Sera Sergio Romano, u rubrici odgovora čitateljima, na pitanje povezano s ustanovljavanjem Dana sjećanja na žrtve fojbi napominje kako se pribojavao da Dan sjećanja neće biti samo odavanje počasti žrtvama nego i prilika za prokazivanje "neprijatelja".

"Pribojavao sam se da Dan sjećanja neće biti samo dna odavanja počasti. Da će biti poglavito i prilika da se prokažu potomci neprijatelja, traže materijalne i moralne odštete, nasljednicima žrtava prenese mržnja prema nasljednicima krvnika. I taj se strah pokazao utemeljenim. Kaže se da sjećanje pomiruje i ozdravljuje. No meni se čini da se svakim danom sjećanja ide natrag uz mnogo retorike, optužbi, polemika i uzajamnog okrivljavanja", piše Romano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙