FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Film o fojbama nije remek-djelo ali ga je trebalo snimiti

ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - "Neka se zna" trebalo bi ti načelo urazmatranju filma "Il cuore nel pozzo" o stradanju istarskih Talijanau fojbama nakon poraza Italije u Drugom svjetskom ratu, ocjenjujetršćanski Il Piccolo i ističe da je film prikazan na prvom programutalijanske televizije RAI ostvario izvanredan uspjeh od publike.
ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - "Neka se zna" trebalo bi ti načelo u razmatranju filma "Il cuore nel pozzo" o stradanju istarskih Talijana u fojbama nakon poraza Italije u Drugom svjetskom ratu, ocjenjuje tršćanski Il Piccolo i ističe da je film prikazan na prvom programu talijanske televizije RAI ostvario izvanredan uspjeh od publike.

"Bez obzira na estetski rezultat utješno je znati da su milijuni televizijskih gledatelja danas upoznati s pitanjem fojbi prema kojom se desetljećima odnosilo jednim oblikom nečasne negacije", ističe komentator lista naglašavajući kako, "unatoč skromnoj realizaciji", pri filmskoj analizi film Alberta Negrina treba istaknuti da je od izvanredne važnosti što je taj film snimljen i prikazan.

Komentator tršćanskog lista među ostalim ocjenjuje kako je povijesna slika prikazan na filmu "nedostatan" jer se ponašanje Titovih partizana u potpunosti svodi na slavenski nacionalizam dok se komunizam gotovo u potpunosti isključuje i u dijalozima i u slici. Komentator zamjera i što se "etničko čišćenje pokušava konfuzno 'personalizirati'" kroz lik partizanskog zapovjednika Novaka jer, kako tumači, činjenica da je primjerice "u Auschwitzu postojao neki narednik SS-a kojeg je izdala Židovka" ne doprinosi boljem razumijevanju povijesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙