FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Rekordna gledanost filma o fojbama

ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Drugi dio filma o stradanjimaistarskih Talijana u fojbama nakon poraza Italije u Drugom svjetskomratu, "Il cuore nel pozzo", prikazanog na talijanskoj televiziji uponedjeljak, gledalo je više od deset milijuna gledatelja, navodimilanski Avvenire ocjenjujući kako je to "presudan rezultat koji jetako zaključio polemike nastale uoči njegovog prikazivanja".
ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Drugi dio filma o stradanjima istarskih Talijana u fojbama nakon poraza Italije u Drugom svjetskom ratu, "Il cuore nel pozzo", prikazanog na talijanskoj televiziji u ponedjeljak, gledalo je više od deset milijuna gledatelja, navodi milanski Avvenire ocjenjujući kako je to "presudan rezultat koji je tako zaključio polemike nastale uoči njegovog prikazivanja".

List prenosi ocjenu jednog od glumaca u filmu koji ističe da su oni "zapalili svijeću mraku koji 60 godina prati ovu tragediju". "Ljudi su pokazali da žele znati. No sada, nakon svijeće, nadamo se da će doći i električna žarulja te da će se o fojbama govoriti u svim školskim udžbenicima", izjavio je glumac Leo Gullotta.

"No dok su u Italiji polemike prepustile mjesto suglasju, u Sloveniji i Hrvatskoj film je izazvao prosvjede nekih skupina i pojedinih političara", nastavlja list prenoseći ocjenu zastupnika IDS-a Damira Kajina da je taj film "krivotvorenje povijesti koje ne pokazuje pravo lice talijanske uprave u Istri tijekom rata". Avvenire navodi i ocjenu Janeza Stanovnika, čelnika udruge slovenskih partizana, da je film pokušaj "pranja mozga" javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙