FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: mole se građani da smanje potrošnju plina

HEP -plina d.o.o. Osijek mole građane dasmanje potrošnju kako ne bi došlo do problema jer dobavljač INA plinima problema s isporukom. Prema riječima Zlatka Tonkovića,rukovoditelja Pogonskog ureda Osijek HEP d.o.o. to distributivnopodručje pokriva tri županije - Osječko-baranjsku,Virovitičko-podravsku i Požeško-slavonsku, te opskrbljuje plinom oko58.000 domaćinstava. Trenutno su problemi u Požegi i zbog dobavljača,ali i problema u cjevovodima za dotok plina.
Osijek, 9. veljače 2005. (Hina) - Za sada nema problema u ispuruci plina za 27.000 osječkih potrošača plina u domaćinstvima, ali u Distribucijskom području HEP -plina d.o.o. Osijek mole građane da smanje potrošnju kako ne bi došlo do problema jer dobavljač INA plin ima problema s isporukom.Prema riječima Zlatka Tonkovića, rukovoditelja Pogonskog ureda Osijek HEP d.o.o. to distributivno područje pokriva tri županije - Osječko-baranjsku, Virovitičko-podravsku i Požeško-slavonsku, te opskrbljuje plinom oko 58.000 domaćinstava. Trenutno su problemi u Požegi i zbog dobavljača, ali i problema u cjevovodima za dotok plina.

Premda su date upute osječkim i ostalim velikim industrijskim potrošačima da smanje potrošnju plina i pređu na druga energetska goriva, to "i nije neka velika ušteda jer zapravo najveći su korisnici plina domaćinstva, čak 70 posto" kazao je Tonković.

Zbog toga i "molimo domaćinstva da smanje potrošnju jer stanovi i kuće se mogu grijati na toleratnoj temperaturi od 20 stupnjeva. a ne 23 ili više" rekao je, ne isključivši mogućnost da, ako niske temperature potraju, može biti problema s isporukom plina domaćinstvima.

(HIna) xvs yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙