FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kutina: ponovna opskrba plinom Petrokemije

KUTINA, , 20. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INAjutros je, nakon 40-dnevnog zastoja, počela s isporukom plinakutinskoj Petrokemiji u kojoj je s radom počelo i postrojenje zaproizvodnju amonijaka, izvijestili su danas iz Petrokemije.
KUTINA, , 20. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INA jutros je, nakon 40-dnevnog zastoja, počela s isporukom plina kutinskoj Petrokemiji u kojoj je s radom počelo i postrojenje za proizvodnju amonijaka, izvijestili su danas iz Petrokemije.

INA je, sukladno odluci Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva o prvenstvu opskrbe plinom, nakon gotovo mjesec i pol dana jutros sa 60.000 prostornih metara plina na sat jutros započela isporuku te osnovne sirovine za proizvodnju mineralnih gnojiva.

Bez većih teškoća, jutros je započeo i start postrojenja za proizvodnju amonijaka, a s obzirom na aktiviranje novih katalizatora ugrađenih u vrijeme zastoja, start postrojenja trajat će šest do sedam dana.

Nakon toga započet će i proizvodnja na finalnim postrojenjima, što znači da će koncem siječnja sva postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva biti u pogonu.

Uz skorašnje povećanje isporuke za još pet tisuća prostornih metara plina na sat, koliko nedostaje za punu proizvodnji, iz Petrokemije poručuju da su spremni zadovoljiti potrebe tržišta, posebno potrebe domaćih poljoprivrednih proizvođača za proljetnu sjetvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙