FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti.

ZAGREB - Gradište kod Županje s izmjerenih minus 18 Celzijevih stupnjeva jutros u 9 sati bilo je najhladnije mjesto u Hrvatskoj, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu. Minus 17 izmjereno je jutros u Daruvaru, Ogulinu i Osijeku, minus 16 bilo je u Karlovcu, a u zagrebačkom Maksimiru minus 13 stupnjeva Celzija. I sutra će u Hrvatskoj biti vrlo hladno, s jutarnjom temperaturom između minus 20 i minus 15, dok će na Jadranu biti od 0 do minus 5 stupnjeva.

OSIJEK - Na rijeci Dravi u Osječko-baranjskoj županiji jutros su proglašene pripremne mjere obrane od leda, izvijestio je direktor osječke ispostave Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Brod ledolomac će, ovisno o dojavama, krenuti u razbijanje ledenih čepova koji se stvaraju na sprudovima, kod mostova i zavojima rijeke Drave. Zbog niskih temperatura koje će potrajati i sljedećih nekoliko dana očekuje se i proglašenje redovitih mjera obrane od leda na rijeci Dravi, rekao je Đuroković. Na Dunavu nema problema s ledom jer ima viši vodostaj i veću propusnu moć.

ZAGREB - Iznimno niske temperature, već treći tjedna niže od minus 10 stupnjeva Celzija, utjecale su na povećanu potrošnju plina, a kako bi se izbjegle teškoće u opskrbi INA je jučer smanjila isporuku plina Petrokemiji, HEP-u i DIOKI-ju, priopćeno je danas iz Ine. Smanjena isporuka plina tim potrošačima potrajat će do zatopljenja.

CETINGRAD - U mjestu Kapljuhu u općini Cetingrad jučer je poslijepodne u snijegu nedaleko od svoje kuće pronađena smrznuta 81-godišnja starica Anka Magdić, izvijestila je danas Policijska uprava karlovačka. Zamjenik načelnika općine Cetingrad Nikola Paulić rekao je kako je to "prvi tako nemili događaj" te da je Cetingrad "siromašna i raštrkana općina koja ima dosta starih osoba koje žive same".

ZAGREB - Hrvatski su građani u prvih jedanaest mjeseci prošle godine 'podebljali' svoje kunske i devizne račune u bankama u Hrvatskoj za nešto više od 5,6 milijardi kuna. Pritom su štedni i oročeni kunski depoziti stanovništvo kod banaka na kraju studenoga lani bili za 2,4 milijarde kuna veći nego krajem 2003., dok su devizni depoziti građana u tom vremenu nominalno povećani za 3,2 milijarde kuna. Istodobno su i krediti stanovništvu u jedanaest prošlogodišnjih mjeseci u odnosu na kraj prethodne godine porasli za gotovo 8,5 milijardi kuna nominalno (u čemu stambeni krediti za 3,8 milijardi kuna).

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Zagrebu je u prosincu prošle godine povećana za 4,8 posto u odnosu na studeni te za 7,5 posto prema prosincu prethodne godine, dok je tijekom cijele prošle godine porasla za 2,5 posto u odnosu na 2003. godinu. Broj zaposlenih u zagrebačkoj industriji prošle godine smanjen u odnosu na 2003. godinu za 1,6 posto, dok je proizvodnost rada porasla za 4,2 posto.

ZAGREB - Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje izvijestio je da u četvrtak, 10. veljače, počinje isplata mirovina za siječanj korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙