FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog niskih temperatura problemi u opskrbi plinom u istočnoj Slavoniji

VUKOVAR/VINKOVCI,8. veljače 2005.(Hina) - Zbog vrlo niskih temperatura,koje u jutarnjim satima u istočnoj Slavoniji iznose i do minus 18 Celzijevih stupnjeva, neki dijelovi Vukovara ovih su dana imaliproblema s plinskim grijanjem obiteljskih kuća i stanova, potvrdio jejutros Hini voditelj Tehničke službe Prvog plinarskog društva RadovanVarga.
VUKOVAR/VINKOVCI,8. veljače 2005.(Hina) - Zbog vrlo niskih temperatura, koje u jutarnjim satima u istočnoj Slavoniji iznose i do minus 18 Celzijevih stupnjeva, neki dijelovi Vukovara ovih su dana imali problema s plinskim grijanjem obiteljskih kuća i stanova, potvrdio je jutros Hini voditelj Tehničke službe Prvog plinarskog društva Radovan Varga.

Izrazito niske temperature uzrokovale su pad tlaka u gradskom plinovodu zbog čega je bilo problema s grijanjem u dijelovima Vukovara u kojima je plinska mreža nedavno izgrađena.

"Svi ostali naši potrošači nisu imali problema u opskrbi plina", rekao je Varga.

Prvo plinarsko društvo skrbi o opskrbi prirodnim plinom 4300 potrošača.

Problemi s opskrbom plinom na vukovarskom području trebali bi se otkloniti u četvrtak, postavljanjem nove armature, odnosno većeg plinomjera na glavnoj stanici, rekao je voditelj Tehničke službe Prvog plinarskog društva.

"Nakon toga naši potrošači ne bi više smjeli imati problema s niskim tlakom u plinovodu", dodao je Varga.

Od direktorice Plinare istočne Slavonije Marije Ratkić, koja skrbi o 15.500 potrošača plina na području Vinkovaca, Županje i Iloka, doznaje se da je proteklih dana, zbog izrazito niskih temperatura, dežurna služba Plinare imala 128 intervencija.

"Riječ je uglavnom o potrošačima na području županjske Posavine, kod kojih je zbog povećane potrošnje došlo do blokade regulatora ili zastoja plinomjera", rekla je Ratkić.

Na vinkovačkom, iločkom i županjskom području nije bilo problema s padom tlaka.

"U opskrbi plinom trenutačno je problem u padu tlaka u magistralom plinovodu, u kojemu je s 25 tlak pao na 12 bara, što međutim i dalje zadovoljava naše potrebe", rekla je Marija Ratkić.

Također je izvijestila da je dio kotlovnica, gdje je to bilo moguće, s plina prebačen na mazut i ugljen.

"Uspjeli smo na taj način smanjiti potrošnju za oko 1000 kubika plina po satu, te potrošnja sada iznosi oko 13.700 kubika po satu", napomenula je direktorica Plinare istočne Slavonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙