FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Manji broj zaposlenih u industriji, porasla proizvodnost rada

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Ukupan broj zaposlenih u industrijiu Hrvatskoj je u prosincu prošle godine bio je za 0,9 posto manji uodnosu na prethodni mjesec te jedan posto manji nego u prosincu 2003.godine, objavio je Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Ukupan broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj je u prosincu prošle godine bio je za 0,9 posto manji u odnosu na prethodni mjesec te jedan posto manji nego u prosincu 2003. godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

U usporedbi s prosječnim mjesečnim brojem zaposlenika u 2003. godini broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u prosincu prošle godine bio je manji za 2,7 posto.

Istodobno je proizvodnost rada u industriji u prošloj godini povećana za 5,7 posto u usporedbi s godinom ranije.

Prema područjima Nacionalne klasifikacije djelatnosti (NKD), u prosincu je prema studenom broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju smanjen za 0,6 posto, u prerađivačkoj industriji također za 0,9 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 0,5 posto.

Na godišnjoj pak razini (prosinac/prosinac) broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju smanjen je za 1,8 posto, u prerađivačkoj industriji za 1,1 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 0,1 posto.

Najveće povećanje broja zaposlenih u sklopu prerađivačke industrije u prosincu prošle godine zabilježeno je u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 38,5 posto u odnosu na prosinac 2003. godine. Broj zaposlenih u proizvodnji hrane i pića povećan je 0,5 posto.

Istodobno, najviše je smanjen broj zaposlenih u proizvodnji električnih strojeva i aparata, za 8,3 posto.

Usporedi li se proizvodnost rada prema područjima NKD-a, prošle je godine u rudarstvu i vađenju proizvodnost rada smanjena za 2,9 posto prema godini ranije, dok je u prerađivačkoj industriji povećana za 6,4 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom, za 4,2 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙