FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljeno jačanje američkih burzovnih indeksa

NEW YORK, 9. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Potpomognuti skokom cijenadionica farmaceutskog diva Pfizera i proizvođača čipova, u utorak suamerički burzovni indeksi ostvarili nove dobitke.
NEW YORK, 9. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Potpomognuti skokom cijena dionica farmaceutskog diva Pfizera i proizvođača čipova, u utorak su američki burzovni indeksi ostvarili nove dobitke.

Tako je njujorški Dow Jones porastao 0,08 posto, na 10.724 boda. Tehnološki Nasdaq poskočio je 0,2 posto, na 2.086 boda.

"Svjedoci smo povratka kapitala na tržište. Aktivnosti su zdrave i mislim da će se nastaviti uzlet cijena", ocijenio je direktor brokerske tvrtke CSFB-a, Scott Lynch.

Dionica Pfizera dobila je 2,6 posto na vrijednosti, ponajviše doprinijevši rastu Dow Jones indeksa, uslijed objave iz Lehman Brothersa da u toj kompaniji razmatraju smanjivanje broja zaposlenih u prodaji i do 30 posto. To bi, po njihovoj ocjeni, moglo pridodati rastu profita od 15 do 18 centi po dionici u ovoj godini. Iz tog najvećeg svjetskog proizvođača lijekova kasnije su potvrdili da razmatraju otpuštanja.

Ojačale su i dionice proizvođača čipova, u prosjeku za 2,2 posto, po izvješću SG Cowena da se ubrzo smanjuju zalihe. Vodeća dobitnica bila je dionica najvećeg svjetskog proizvođača, Intela, poskupjevši 2,2 posto.

Na europskim burzama nastavljen je uzlet cijena dionica, koji traje već gotovo tjedan dana, potaknut odličnim poslovnim izvješćima švicarske banke UBS i britanske naftne kompanije BP. Londonski Ftse indeks ojačao je 0,3 posto, na 4.995 bodova. Frankfurtski DAX porastao je 0,12 posto, na 4.371 bod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙