FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažno jačanje dionica American Expressa podiglo američke burzovne indekse

NEW YORK, 2. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Snažan skok cijene dioniceAmerican Expressa ponajviše je zaslužan za nastavak rasta američkihburzovnih indeksa drugi dan uzastopno.
NEW YORK, 2. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Snažan skok cijene dionice American Expressa ponajviše je zaslužan za nastavak rasta američkih burzovnih indeksa drugi dan uzastopno.

Tako je njujorški Dow Jones indeks u utorak ojačao 0,6 posto, završivši poslovanje na 10.551 bodu. Tehnološki Nasdaq porastao je 0,3 posto, na 2.068 bodova.

Najviše je rastu Dow Jonesa doprinijela dionica American Expressa, ojačavši šest posto po objavi te financijske institucije da će radi povećanja profitabilnosti odvojiti od osnovnog poslovanja dio koji se bavi osobnim financijama.

Rastu blue-chip dionica pomogao je i naftni div Exxon Mobil, čije su dionice poskupjele više od tri posto nakon što je Bear Stearns podigao njihov investicijski rejting. Nakon zatvaranja burzi kompanija za pretraživanje interneta Google oduševila je ulagače ostvarenom tromjesečnom dobiti, što je u elektroničkoj trgovini podiglo cijene njezinih dionica za više od četiri posto.

"Na tržištu je bilo i previše prodaja dionica od početka godine, a izvješća o zaradama korporacija uglavnom su bila u redu", izjavila je Christine Callies, direktorica Bessemer Trusta. "Mislim da ulagači u zadnjih nekoliko dana traže povoljne kupovine".

Na europskim burzama cijene dionica dosegnule su nove najviše razine u zadnjih nekoliko godina, predvođene jačanjem dionica rudarskih kompanija. Londonski Ftse indeks porastao je 1,11 posto, na 4.906 bodova. Frankfurtski DAX skočio je 0,6 posto, na 4.279 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙