FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ovoga tjedna promocija hrvatskog turizma na osam sajmova

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska turistička ponuda ovoga ćetjedna biti predstavljena na osam međunarodnih turističkih sajmova ueuropskim gradovima, od kojih će na dva sajma, u Hamburgu i Milanu,biti nacionalne prezentacije u organizaciji Hrvatske turističkezajednice (HTZ).
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska turistička ponuda ovoga će tjedna biti predstavljena na osam međunarodnih turističkih sajmova u europskim gradovima, od kojih će na dva sajma, u Hamburgu i Milanu, biti nacionalne prezentacije u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Na turističkom sajmu za široku publiku "Reisen 2005", koji se u Hamburgu održava od 9. do 13. veljače, predstavlja se oko tisuću izlagača iz 80 zemalja svijeta. Hrvatsku turističku ponudu na štandu od 110 četvornih metara predstavit će HTZ sa suizlagačima turističko-hotelskim tvrtkama iz Istre i Kvarnera, a info-pult imat će i Croatia Airlines.

Konferenciju za novinare na tom će sajmu održati, kako se doznaje iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, pomoćnik ministra Robert Bačac i načelnik u Upravi za sigurnost plovidbe i zaštitu mora Mirko Vadla.

Oni će posebno govoriti o novoj hrvatskoj uredbi za dolazak stranih jahti i brodica, kojom se između ostaloga propisuje da svako strano plovilo za plovidbu hrvatskim morem od siječnja ove godine mora imati vinjetu te ovjeren popis putnika. Budući su njemački turisti i hrvatski partneri na do sada održanim sajmovima u Njemačkoj već pokazali veliko zanimanje, pa i kritike na račun te uredbe, na konferenciji će im se uredba dodatno pojasniti te predstaviti njen prijevod na njemačkom jeziku.

Hrvatska će svoju turističku ponudu predstaviti i na jednom od najznačajnijih svjetskih turističkih sajmova "BIT 2005", koji se od 12. do 15. veljače održava u Milanu. Na tom se sajmu ove godine na površini od 140 tisuća četvornih metara predstavlja više od 5.500 izlagača iz svijeta, od turističkih agencija, nacionalnih organizacija, hotelskih lanaca, zrakoplovnih i drugih prijevoznih kompanija do toplica i zdravstvenih centara.

Na hrvatskom štandu od 202 metara četvornih uz HTZ izlažu i turističke tvrtke od Istre do Dubrovnika, a posebne pultove će imati i Jadrolinija te Croatia Airlines.

Na tradicionalnom susretu s talijanskim novinarima, koji će se u sklopu toga sajma održati 14. veljače, o hrvatskoj će ponudi govoriti državni tajnik za turizam Zdenko Mičić i direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić.

Osim tih sajmova hrvatski će se turizam ovoga tjedna promovirati i na sajmovima u izraelskom Tel Avivu (8.-9. veljače), njemačkom Essenu (9.-13. veljače), švicarskom St.Gallenu, latvijskoj Rigi i austrijskom Salzburgu (11.-13. veljače) te u belgijskom Antwerpenu (12.-20. veljače).

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙