FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mičić: veliko zanimanje njemačkih nautičara za Hrvatskom

ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Posjećenost dva hrvatska štanda uprvih nekoliko dana održavanja jednog od najvećih svjetskih sajmovanautike, duesseldorfskog BOOT-a 2005., izuzetno je dobra, a iako jejoš teško prognozirati kakav će biti ovogodišnji turistički odazivnjemačkog tržišta za Hrvatskom ipak se temeljem velikog zanimanjaočekuje dalji porast broja njemačkih turista, posebno nautičara.
ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Posjećenost dva hrvatska štanda u prvih nekoliko dana održavanja jednog od najvećih svjetskih sajmova nautike, duesseldorfskog BOOT-a 2005., izuzetno je dobra, a iako je još teško prognozirati kakav će biti ovogodišnji turistički odaziv njemačkog tržišta za Hrvatskom ipak se temeljem velikog zanimanja očekuje dalji porast broja njemačkih turista, posebno nautičara.

Takva je očekivanja u telefonskom razgovoru za Hinu iznio državni tajnik za turizam Zdenko Mičić po današnjem povratku iz Duesseldorfa, gdje je tijekom proteklog vikenda boravio na 36. sajmu BOOT.

Mičić je zajedno sa direktorom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Nikom Bulićem, drugog dana sajma, 16. siječnja, održao i službenu hrvatsku konferenciju za novinare.

Pred više od 60-ak njemačkih novinara, agenata i drugih hrvatskih partnera, Mičić je predstavio ovogodišnju hrvatsku ponudu, smjernica budućeg razvoja turizma, kao i novih zakonskih uredbi o iznajmljivanju plovila (charteru), vinjeti i popisu posade na plovilima kao uvjetu za plovidbu hrvatskim morem.

Upravo su ti novi propisi, kaže Mičić, izazvali najviše zanimanje prisutnih na konferenciji, od kojih su neki te propise ocijenili i previše restriktivnim, posebno u dijelu prijave popisa posade i broja osoba na plovilima. Pritom su, kako prenosi Mičić, kazali da su plovila njihovo privatno vlasništvo na koja imaju pravo pozvati osoba koliko hoće, pri čemu, kažu, za neke od njih možda i ne žele da se zna da su na brodu.

Na to im je Mičić, kako kaže, pojasnio da je Hrvatska takvu uredbu morala uvesti radi sprječavanja sve raširenijeg tzv. crnog chartera, ali ih je i pozvao da svoje konkretne prijedloge i primjedbe dostave u pisanom obliku.

U vezi dolaska većeg broja njemačkih nautičara u Hrvatsku ove godine Mičić je kazao da takvo očekivanje temelji na početnom dobrom bookingu na tom tržištu, ali i na ovogodišnjim planiranim ulaganjima u hrvatske nautičke luke, posebno u ACI-jeve marine.

Ta se ulaganja po prvim procjenama kreću oko 25 milijuna kuna, a prvenstveno su namijenjena podizanju kvalitete ponude i usluga u marinama.

Nautički sajam BOOT 2005. održava se do 23. siječnja, a na izložbenoj površini od 100 tisuća četvornih metara predstavlja se 1.650 izlagača iz 50 zemalja svijeta. Osim nautičke ponude (jedrenje, surfing, daskanje, ronjenje, ribolov...) i najnovijih trendova vezanim uz sportove na vodi i slobodno vrijeme, na sajmu se prikazuje i 1.850 brodova, brojna druga plovila i popratna oprema. Organizatori sajma očekuju više od 400 tisuća posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙