FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kalmeta u posjetu Hrvatima na području Konjica u BiH

MOSTAR, 1. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski ministar mora, prometa irazvitka Božidar Kalmeta sa suradnicima posjetio je u utorak uKostajnici kod Konjica obitelj Anđelić čijih je troje članova uočiBožića 2002. godine mučki ubio Moamer Topalović.
MOSTAR, 1. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski ministar mora, prometa i razvitka Božidar Kalmeta sa suradnicima posjetio je u utorak u Kostajnici kod Konjica obitelj Anđelić čijih je troje članova uoči Božića 2002. godine mučki ubio Moamer Topalović.

U razgovoru s mjesnim župnikom i ravnateljem Katoličkog školskog centra u Konjicu don Antom Ledićem kojem su nazočili i predstavnici bosanskohercegovačkog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, naglašena je nužnost većeg povratka Hrvata na područje konjičke općine, gdje ih je, kako je službeno rečeno, prije rata živjelo 12.500 a sada samo oko 2.000.

Po riječima ministra Kalmete, hrvatska vlada će ove godine s 200.000 kuna pomoći izgradnju Hrvatskog kulturnog centra u Konjicu.

Don Ante Ledić je potvrdio kako je ove godine hrvatska vlada obećala i 100.000 kuna donacije za obnovu župne crkve u Solakovoj kuli (kod Konjica) koja se smatra i važnim kulturnim spomenikom. Don Ante Ledić je ministru Kalmeti zahvalio i na prošlogodišnjih 500.000 kuna pomoći hrvatske vlade kojim su u Kostajnici, gdje je mučki stradala hrvatska obitelj Anđelić, obnovljeni mjesna crkva, čitaonica, most i prilazni putovi. Po riječima don Ledića, konjički Hrvati su prepušteni sami sebi i jedina pomoć im stiže od vlade Republike Hrvatske.

Ministar Kalmeta sa suradnicima zbog snježnih padavina i neprohodnosti prometnica danas nije posjetio Stolac, iako je to bilo planirano njegovim službenim protokolom. S mjesnim dužnosnicima iz Stoca se sastao i razgovarao o prilikama u njihovoj općini u Počitelju, a nakon toga, kako je službeno rečeno, otputovao je u popodnevnim satima u Dubrovnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙