FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Mesićev ponovni izbor ima iznimno značenje i za BiH

ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Mesićev ponovni izbor ima iznimnoznačenje i za Bosnu i Hercegovinu, naglašava se u uvodnom komentarusarajevskog "Oslobođenja" od utorka.
ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Mesićev ponovni izbor ima iznimno značenje i za Bosnu i Hercegovinu, naglašava se u uvodnom komentaru sarajevskog "Oslobođenja" od utorka.

"On se i s Tuđmanom razišao upravo na odnosu prema BiH. Dok je Tuđman računao na dio BiH, Mesić je sve vrijeme govorio o Bosni i Hercegovini kao samostalnoj i nedjeljivoj državi. Ostao je u tomu dosljedan i u ovoj kampanji, iako je bio svjestan da će u BiH dobiti manje glasova od Jadranke Kosor koja je, ipak, trčala po glasove u Mostar", navodi se u komentaru "Oslobođenja".

List podsjeća da je nakon proglašenja izbornih rezultata Mesić za bosanskohercegovačke Hrvate rekao da su konstitutivni narod, a ne dijaspora. "Time je na temeljnom pricipu još jednom potvrdio svoj stav o nedjeljivosti BiH i njenom državnom suverenitetu, što znači da to nije nikakav rezervni teritorij susjednih država i da za sva vremena treba da dignu ruke i poglede s Bosne i Hercegovine", piše sarajevsko "Oslobođenje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙