FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proces povratka izbjeglih neće se okončati do 2006.

BANJA LUKA, 18. siječnja 2005. (Hina) - Ministar za ljudska prava iizbjeglice u Vijeću ministara BiH Mirsad Kebo izjavio je u utorak uBanjoj Luci, nakon sastanka s ministrima za izbjeglice RepublikeSrpske i Federacije BiH Jasminom Samardžićem i Edinom Mušićem, da seproces povratka izbjeglih i prognanih u BiH neće okončati do 2006.godine kako je predviđeno Strategijom povratka.
BANJA LUKA, 18. siječnja 2005. (Hina) - Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH Mirsad Kebo izjavio je u utorak u Banjoj Luci, nakon sastanka s ministrima za izbjeglice Republike Srpske i Federacije BiH Jasminom Samardžićem i Edinom Mušićem, da se proces povratka izbjeglih i prognanih u BiH neće okončati do 2006. godine kako je predviđeno Strategijom povratka.

Kao glavni razlog ministar Kebo naveo je smanjenje međunarodne i donatorske pomoći u 2004. godini, ali i smanjenje ovogodišnjih sredstava za ovu svrhu u entitetskim proračunima za oko 15 milijuna KM u odnosu na prošlogodišnja.

Prema podacima UNHCR-a, od potpisivanja Daytonskog sporazuma do danas u BiH se vratilo više od milijun izbjeglih, ali ova brojka ne odgovara stvarnom stanju, kazao je novinarima ministar Kebo i dodao da bi se popisom stanovništva u Bosni i Hercegovini i ponovnom registracijom izbjeglih i raseljenih osoba mogao utvrditi stvarni broj povrataka izbjeglih i raseljenih.

Do danas se u Republici Srpskoj ponovno registriralo oko 15 tisuća, a u Federaciji BiH oko 9 tisuća obitelji izbjeglih i raseljenih, i ove su brojka znatno manje od službenih procjena nadležnih ministarstava.

Ministar Kebo je za 31. siječnja najavio održavanje u Sarajevu Regionalne konferencije o povratku kojoj će uz domaće nazočiti i predstavnici Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙