FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nafta za hranu: Annana saslušalo Volckerovo povjerenstvo

NEW YORK, 25. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Glavnog tajnika Ujedinjenihnaroda Kofija Annana saslušalo je neovisno povjerenstvo koje je samimenovao kako bi istražilo aferu o UN-ovu programu u Iraku "Nafta zahranu", priopćio je u utorak Annanov glasnogovornik.
NEW YORK, 25. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Kofija Annana saslušalo je neovisno povjerenstvo koje je sam imenovao kako bi istražilo aferu o UN-ovu programu u Iraku "Nafta za hranu", priopćio je u utorak Annanov glasnogovornik.

"Annan je u više navrata dugo razgovarao s Volckerom i istražiteljima. Da, glavni tajnik sudjeluje u istrazi kao i sve osobe u tajništvu koje su povezane s programom", kazao je Fred Eckhard.

Paul Volcker, bivši predsjednik američke središnje banke, predvodi to istražno povjerenstvo kojega se privremeno izvješće očekuje koncem siječnja ili početkom veljače.

Korupcijska afera koja je izbila u svezi s programom "nafta za hranu" razlog je velike nelagode u UN-u. Američki parlamentarni zastupnici i desničarska glasila zatražila su Annanovu ostavku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙