FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena sanacija korita rijeke Pakre, nema posljedica od curenja nafte

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Sanacija rijeke Pakre u koju jecurila nafta iz Janafovog naftovoda danas je potpuno završena, izjavioje državni vodopravni inspektor Željko Makvić i istaknuo da od curenjanafte nama trajnih posljedica po koliš.
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Sanacija rijeke Pakre u koju je curila nafta iz Janafovog naftovoda danas je potpuno završena, izjavio je državni vodopravni inspektor Željko Makvić i istaknuo da od curenja nafte nama trajnih posljedica po koliš.

Državni vodopravni inspektor, inspektor zaštite prirode i inspektor zaštite okoliša nakon obilaska terena zaključili su da curenje nafte nije ostavilo trajne posljedice po okoliš, da u rijeci nema uginulih riba niti ima posljedica na riječnom bilju, izjavio je Makvić Hini.

"No, iznenađeni smo količinom otpada koju lokalno stanovništvo baca u Pakru, u kojoj je nađeno na desetke starih televizora, kućanskih strojeva i drugog otpada", rekao je Makvić.

"Stanje Pakre sada je bolje nego prije incidenta jer je korito očišćeno i od nafte i od otpada", rekao je Makvić.

Puknućem naftovoda, koje se dogodilo 28. prosinca, onečišćeno je oko kilometar i pol odvodnog kanala Pakre i oko kilometar rijeke Pakre. Janafovi su stručnjaci 30. prosinca otkrili pukotinu manju od 2 milimetra kroz koju je na 41. kilometru naftovoda na dionici od Siska do Slavonskog Broda isteklo oko tri kubika nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙