FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodeći saudijski klerik pozvao muslimane da odbace terorizam

MEKA, 20. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Vodeći saudijski klerikupozorio je u četvrtak muslimane da ne slijede pozive militanata naizvršavanje terorističkih napada u ime islama i pozvao ih je naumjerenost.
MEKA, 20. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Vodeći saudijski klerik upozorio je u četvrtak muslimane da ne slijede pozive militanata na izvršavanje terorističkih napada u ime islama i pozvao ih je na umjerenost.

Šeik Abdulrahman al-Sudeis, propovjednik u Velikoj džamiji u Meki, rekao je hodočasnicima povodom obilježavanja Kurban-bajrama da učenjaci moraju propovijedati umjerenost kako bi se suprotstavili toj užasnoj pojavi.

Militanti koriste "pogrešne i ništavne" interpretacije kako bi opravdali nasilje, rekao je on u vrijeme dok se bilježi porast napada militanata u muslimanskim zemljama i izvan njih.

"Sada smo pogođeni tom opasnom pojavom u kojoj se ljudi proglašavaju nevjernicima i muslimani se potiču da ustanu protiv svojih čelnika i izazovu nestabilnost, a sve zato što su muslimani zaboravili na umjerenost", rekao je Sudeis.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙