FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saudijska Arabija protjerala libijskog veleposlanika

TRIPOLI, 6. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Saudijska Arabijazatražila je od libijskog veleposlanika da ode iz toga kraljevstva,objavio je u četvrtak izvor u libijskome ministarstvu vanjskihposlova, a time je dosegnut novi vrhunac u diplomatskom sporu okonavodnoga plana atentata.
TRIPOLI, 6. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Saudijska Arabija zatražila je od libijskog veleposlanika da ode iz toga kraljevstva, objavio je u četvrtak izvor u libijskome ministarstvu vanjskih poslova, a time je dosegnut novi vrhunac u diplomatskom sporu oko navodnoga plana atentata.

"Saudijska je Arabija jučer zatražila od libijskog veleposlanika u Rijadu da ode. Budući da je Saudijska Arabija zemlja domaćin, libijski će se veleposlanik vratiti u Libiju", rekao je taj izvor u libijskom ministarstvu, a saudijske vlasti odbile su to komentirati.

Diplomatska napetost između ovih dviju naftom bogatih zemalja počela je kad je u prosincu Saudijska Arabija opozvala svoga veleposlanika iz Tripolija zbog, kako je priopćeno, urote da se ubije vlada Saudijske Arabije princ Abdullah.

Libija poriče te optužbe, a libijski čelnik Moamer Gadafi tvrdi da je napetost nastala zbog neutemeljenih američkih novinskih napisa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙