FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irački suniti razgovarali s američkim dužnosnikom o izborima

BAGDAD, 10. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Utjecajna skupina iračkihsunitskih klerika ponudila je u ponedjeljak na sastanku s visokimdužnosnikom američkog veleposlanstva da će opozvati bojkot izbora uzamjenu za američki raspored povlačenja vojnika iz Iraka.
BAGDAD, 10. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Utjecajna skupina iračkih sunitskih klerika ponudila je u ponedjeljak na sastanku s visokim dužnosnikom američkog veleposlanstva da će opozvati bojkot izbora u zamjenu za američki raspored povlačenja vojnika iz Iraka.

Jedan američki diplomat je rekao da se ne može dati takav raspored.

Ta je ponuda došla samo tri tjedna prije izbora, u vrijeme pokušaja iračkih političara da prevladaju sektaške podjele koje prijete potkopavanjem izbora i raspirivanjem nasilja.

Šanse da Washington napravi raspored za povlačenje oko 150.000 američkih vojnika su male. Međutim, razgovori s Udrugom muslimanskih klerika pokazuju da se poduzimaju napori kako bi se premostio jaz zbog američkih operacija na sunitskim područjima i nagovorila nekoć dominantna većina da sudjeluje u političkom procesu.

"To je bila njihova ponuda nama", rekao je glasnogovornik američkog veleposlanstva Bob Callahan. "U ovom trenutku nemamo namjeru napraviti raspored za povlačenje iz Iraka. Iračka vlada se slaže".

On nije želio imenovati američkog dužnosnik koji je razgovarao o sudjelovanju sunita u izborima, li je rekao da to nije bio veleposlanik John Negroponte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙