FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPEC razmatra mogućnost spuštanja proizvodnih kvota

NEW DELHI, 7. siječnja 2005. (Hina) - OPEC će na sastanku zakazanomkrajem siječnja razmotriti mogućnost smanjenja službenih proizvodnihkvota za 1,0 do 1,5 milijuna barela dnevno budu li cijene sirove nafteu SAD-u pale ispod razine od 40 dolara po barelu, objavio je u petakneimenovani izvor u OPEC-u.
NEW DELHI, 7. siječnja 2005. (Hina) - OPEC će na sastanku zakazanom krajem siječnja razmotriti mogućnost smanjenja službenih proizvodnih kvota za 1,0 do 1,5 milijuna barela dnevno budu li cijene sirove nafte u SAD-u pale ispod razine od 40 dolara po barelu, objavio je u petak neimenovani izvor u OPEC-u.

"Bude li cijena pala ispod 40 dolara, razmislit ćemo o spuštanju plafona za 1,0 do 1,5 milijuna barela dnevno", kazao je izvor. Ministri nafte članica OPEC-a raspravljat će o proizvodnoj politici na sastanku zakazanom 30. siječnja u Beču.

Najveći proizvođač Saudijska Arabija objavila je u petak da je previše rano za razmišljanje o smanjenju opskrbe. Saudijski ministar nafte Ali al-Naimi kazao je da je "apsolutno" prerano za predviđanja o tome hoće li OPEC možda smanjiti proizvodni plafon od 27 milijuna barela dnevno. "Moramo pričekati da nam se podastru činjenice", rekao je.

Cijena sirove nafte na svjetskom tržištu od 38 dolara po barelu bila bi u OPEC-ovoj košarici pretočena u otprilike 32 dolara po barelu.

Cijene nafte porasle su u četvrtak pet posto, probivši prvi puta u protekla dva tjedna razinu od 45 dolara, uslijed špekulativne kupovine nakon što su cijene padale tijekom posljednja dva tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙