FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OIC: Izrael ne dopušta ulazak izbornih promatrača

DŽEDA, 8. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Organizacija islamskekonferencije (OIC) optužila je u subotu Izrael da ne dopušta ulazak napalestinsko područje OIC-ovih promatrača koji bi trebali nadgledatiprovedbu palestinskih predsjedničkih izbora u nedjelju.
DŽEDA, 8. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Organizacija islamske konferencije (OIC) optužila je u subotu Izrael da ne dopušta ulazak na palestinsko područje OIC-ovih promatrača koji bi trebali nadgledati provedbu palestinskih predsjedničkih izbora u nedjelju.

Taj "nezakoniti" postupak svjedoči da su "nakane Izraela prijetvorne i da on obmanjuje međunarodnu javnost izjavama o uvođenju poticajnih mjera za provedbu palestinskih izbora", piše u priopćenju OIC-a objavljenom u sjedištu te organizacije u Džedi, na zapadu Saudijske Arabije, kako prenosi službena agencija SPA.

Organizacija koju čini 57 zemalja islamskog svijeta poziva međunarodnu zajednicu da posreduje kako bi se "prekinula nezakonita praksa izraelskih okupacijskih vlasti protiv interesa palestinskog naroda i njegove nacionalne vlasti".

U utorak je OIC priopćio da je u petak poslao promatračko izaslanstvo na Zapadnu obalu i u pojas Gaze, napominjući da je takvo izaslanstvo imao i na posljednjim palestinskim predsjedničkim izborima 1996.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙