FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split spreman investitoru uplatiti troškove za komunalnu infrastrukturu POS-a

SPLIT, 19. siječnja 2005. (Hina) - Poglavarstvo grada Splita zaključiloje danas da, radi nastavka izgradnje stanova POS-a na Brodarici, Gradtreba uplatiti investitoru troškove za uređenja komunalneinfrastrukture.
SPLIT, 19. siječnja 2005. (Hina) - Poglavarstvo grada Splita zaključilo je danas da, radi nastavka izgradnje stanova POS-a na Brodarici, Grad treba uplatiti investitoru troškove za uređenja komunalne infrastrukture.

Gradsko poglavarstvo međutim, za razliku od Ministarstva graditeljstva, smatra da obveze plaćanja infrastrukture određuje predugovor iz 2003. po kome to plaća APN, pa je stoga zaključilo da o tome treba nastaviti razgovore s Ministarstvom.

Gradonačelnik Miroslav Buličić sazvao je popodne hitnu izvanrednu sjednicu splitskog Poglavarstva na kojoj je donesen jednoglasni zaključak, a koji će predložiti Gradskom vijeću, da je Split spreman investitoru, odnosno APN-u, uplatiti spomenute troškove.

Gradsko poglavarstvo traži od APN-a da odmah podmiri sve dospjele obveze prema izvođaču, odnosno Dalkoningu.

U zaključcima se također kaže da je stajalište Gradskog poglavarstva da je temeljni akt, kojim su utvrđene sve međusobne obveze u projektu POS-a u Splitu, predugovor iz veljače 2003. po kojemu je te troškove trebao platiti investitor.

Poglavarstvo je toga mišljenja unatoč, kako kažu, naporima Ministarstva zaštite okoliša i Državnog odvjetništva da svojim tumačenjima Zakona o društveno poticanoj stanogradnji taj predugovor ospore.

Stoga Gradsko poglavarstvo predlaže nastavak razgovora s Ministarstvom zaštite okoliša i graditeljstva i APN-om o načinu i modalitetima izvršenja tog predugovora iz veljače 2003. godine.

Ako ne dođe do dogovora između grada Splita i Ministarstva, odnosno APN-a, spremni smo i na poštivanje odluka pravne arbitraže o tom pitanju, kaže se u zaključcima.

Popodnevna hitno sazvana sjednica Gradskog poglavarstva uslijedila je nakon zadnjih dana učestalih zahtjeva političkih stranaka da se izgradnja stanova u društveno poticajnoj stanogradnji na splitskoj Brodarici, prekinuta zbog nesuglasica oko plaćanja infrastukture, mora odmah nastaviti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙