FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS: Infrastruktura za stanove POS-a je obveza grada

SPLIT, 19. siječnja 2005. (Hina) - Splitski HSLS drži da jefinanciranje stanova po POS-u obveza grada, a po riječima predsjednikažupanijskog HSLS-a Ivice Boljata o bitnim gradskim pitanjima moraju sesložiti sve stranke.
SPLIT, 19. siječnja 2005. (Hina) - Splitski HSLS drži da je financiranje stanova po POS-u obveza grada, a po riječima predsjednika županijskog HSLS-a Ivice Boljata o bitnim gradskim pitanjima moraju se složiti sve stranke.

Iz očitovanja državnog odvjetništva vidi se da je infrastruktura za stanove POS-a obveza grada, ali neke bi stranke, primjerice splitski SDP, tužio državu što ne plaća infrastrukturu, premda država postupa po zakonu, kazao je Boljat.

Očito je, kazao je Boljat, da Gradsko poglavarstvo hoće zalediti pitanje POS-a i ostaviti da ga riješi buduća gradska vlast. No to odmah sada treba učiniti, premda bi izdvajanje cjelovite svote za infrastrukturu stanova POS-a na Brodarici paraliziralo grad. Mnogo je lakše da grad za to uzme zajam, iako je i to velik teret, istaknuo je, dodavši kako smatraju da država treba stvoriti uvjete za to.

Predsjednik Gradskog odbora HSLS-a Petar Krolo, također gradski vijećnik, napomenuo je da su događaji na splitskoj liberalnoj sceni poremetili odnose HSLS-a s Liberalnom strankom. S tom smo strankom ozbiljno kanili koalirati na idućim lokalnim izborima, no najnoviji događaji, odnosno pokušaji donedavnog predsjednika Libre u Splitu i gradonačelnika Miroslava Buličića da postane prvi čovjek Liberalne stranke u dogovoru sa središnjicom LS-a, koja zaobilazi splitski ogranak LS-a, teško je kršenje liberalnih načela, ustvrdio je.

HSLS je sa sadašnjim legalnim vodstvom LS-a u Splitu bio spreman surađivati, ali ako se taj ogranak raspusti, što će se jamačno dogoditi, to ne dolazi u obzir, naveo je Krolo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙