FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog POS-a odgođena sjednica splitskog Gradskog vijeća

SPLIT, , 17. siječnja 2005. (Hina) - Sjednica splitskog Gradskogvijeća, koja se danas trebala održati, odgođena je do daljnjega zbogtočke dnevnoga reda o problemima oko gradnje stanova POS-a nasplitskoj Brodarici.
SPLIT, , 17. siječnja 2005. (Hina) - Sjednica splitskog Gradskog vijeća, koja se danas trebala održati, odgođena je do daljnjega zbog točke dnevnoga reda o problemima oko gradnje stanova POS-a na splitskoj Brodarici.

Predsjednik Gradskog vijeća Josip Gotovac rekao je kako je takvu odluku o odgodi donio zbog toga što je dio vijećnika tražio da im se dostavi sva dokumentacija Poglavarstva i Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva o tom predmetu.

Kako su najavili da će tražiti prekid sjednice ako materijale ne dobiju na vrijeme, a Poglavarstvo u tako kratkom roku nije ih moglo pripremiti, odlučio sam sjednicu odgoditi, rekao je Gotovac novinarima. Dodao je i kako je dio vijećnika najavio da neće moći doći na sjednicu Gradskog vijeća.

Radove na izgradnji stanova POS-a na Brodarici prekinuo je izvođač radova "Dal-koning" tražeći od Ministarstva ili gradske uprave da mu plate 4,7 milijuna eura za komunalno opremanje lokacije.

Ugovorom, koji je potpisao bivši ministar Radimir Čačić, Ministarstvo se obvezalo na plaćanje tih troškova, a po sadašnjem Ministarstvu taj je ugovor nezakonit jer po Zakonu o POS-u troškove snosi jedinica lokalne samouprave.

Splitska vladajuća koalicija pak tvrdi da se potpisani ugovor mora poštivati, da država mora snositi troškove infrastrukture te da će tužiti državu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙