FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski HDZ: POS se u Splitu mora nastaviti

SPLIT, 18. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik splitskog HDZ-a isaborski zastupnik Zvonimir Puljić na današnjoj je konferenciji zanovinare ustvrdio da POS u Splitu mora ići dalje, premda je dojam,kako je rekao, da ga grad ne želi.
SPLIT, 18. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik splitskog HDZ-a i saborski zastupnik Zvonimir Puljić na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdio da POS u Splitu mora ići dalje, premda je dojam, kako je rekao, da ga grad ne želi.

Način na koji se Gradsko poglavarstvo postavlja pokazuje da ono najradije ne bi dalo ništa - ni zemljište ni infrastrukturu za projekt POS-a, a to je jedini način da dio splitskih podstanara dođe do stana, kazao je Puljić. Takva primjera, istaknuo je, u Hrvatskoj nema, jer su svi gradovi, Zagreb, Varaždin, Zadar, koji grade stanove POS-a, ustupili zemljište za njega i platili infrastrukturu, što Poglavarstvo, po njemu, ne želi.

U Poglavarstvu tvrde da žele POS, ali ništa ne čine za to, tako da su njihove izjave "čista kamuflaža i ostavljaju dojam kako zapravo čine sve da POS u Splitu propadne i da se atraktivna lokacija na Brodarici komercijalizira", naveo je, dodavši da su i drugi gradovi su mogli tražiti da im država plati infrastrukturu, ali nisu, jer po zakonu grad podmiruje te troškove.

Drugi gradovi u Hrvatskoj nisu samo platili infrastrukturu nego su ustupili i zemljište za gradnju stanova po POS-u, a grad Split ni to nije učinio, jer Brodarica nije ni bila gradsko vlasništvo, nego ju je država otkupila od "Dal-koninga" i zato ta tvrtka ima pravo na gradnju tih stanova, kazao je Puljić.

Po njegovim riječima, koalicijska splitska vlast, predvođena SDP-om, svjesno stvara još jedan skandal, a galama koju dižu oko POS-a možda je povezana s interesima nekih lobija u gradu da se stanovi na Brodarici prodaju za više 907 eura po četvornom metru, kolika je gornja cijena po Zakonu o POS-u, a ono što govori Marin Jurjević je netočno, jer je u državnom proračunu za POS izdvojeno 160 milijuna kuna, a ne tri milijuna koliko on navodi. To dobro zna i gradonačelonik Miroslav Buličić, no čini se da su ciljevi čelnih gradskih ljudi, možda, komercijalizacija toga atraktivnog prostora na Brodarici, ustvrdio je Puljić.

Dodao je da će vijećnici HDZ-a na sjednici Gradskog vijeća, na kojoj će se raspravljati o POS-u, odlučno zastupati stajalište da grad, a na to ga obvezuje i zakon, mora platiti cijenu infrastrukture na Brodarici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙