FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lesar: prijetio mi član Vlade ako ne odustanem od povjerenstva za Sanadera i Žužula

ZAGREB,18. siječnja(Hina) - Predsjednik Kluba zastupnika HNS/PGS-aDragutin Lesar danas je izjavio da mu je jedan član Vlade, kojega niježelio imenovati, prijetio da će protiv njega upotrijebiti "svasredstva i načine" ako njegov klub ne odustane od osnivanjapovjerenstva koje bi ispitalo način stjecanja imovine premijera IveSanadera i njegovog bivšeg ministra Miomira Žužula.
ZAGREB,18. siječnja(Hina) - Predsjednik Kluba zastupnika HNS/PGS-a Dragutin Lesar danas je izjavio da mu je jedan član Vlade, kojega nije želio imenovati, prijetio da će protiv njega upotrijebiti "sva sredstva i načine" ako njegov klub ne odustane od osnivanja povjerenstva koje bi ispitalo način stjecanja imovine premijera Ive Sanadera i njegovog bivšeg ministra Miomira Žužula.

"Bilo je prijetnji ako ne pristanem na kompromis da odustanemo od tog povjerenstva, pa bi HDZ onda odustao od onoga za Čačića i Tomčića. Ne bi imenovao osobu koja je izrekla prijetnje, da će prema meni upotrijebiti sva sredstva i načine, ali mogu reći da je to bio jedan član Vlade", kazao je Lesar na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

"Prijetnji se ne bojim, tražimo da se osnuje povjerenstvo kako bi što prije izvijestilo Sabor", dodao je, najavivši da će njegov klub inzistirati na osnivanju sva četiri istražna povjerenstva koja se nalaze na dnevnom redu predstojeće saborske sjednice.

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček rekao je kako toj izjavi nije potreban nikakav komentar.

Lesar smatra da je potrebno osnovati povjerenstvo koje bi ispitalo poslovanje tvrtki Radimira Čačića i Zlatka Tomčića, što je predložio HDZ, kako bi to, kaže, bio zadnji put da se pred izbore postavlja pitanje je li Čačić u sukobu interesa.

Isto tako, dodaje, HNS i PGS ostaju pri zahtjevu za osnivanjem istražnog povjerenstva za Sanadera i Žužula, kao i da Sabor osnuje povjerenstva za utvrđivanje činjenica oko odabira trećeg mobilnog operatera, te za rad Protuobavještajne agencije.

Lesar se protivi izjavama nekih čelnika parlamentarnih stranaka da je u Saboru nepotrebno počeo rat povjerenstvima, jer, kako kaže, to nisu govorili kada su predlagali prva povjerenstva.

Najavljuje da njegov klub neće podržati izmjene saborskog Poslovnika, o kojima se dogovaraju čelnici stranaka, ako ne riješe neka bitna pitanja koja su do sada izazivala nesporazume.

To se, tvrdi Lesar, posebno odnosi na poslovničke odredbe o tome kada se, iznimno, mogu preskakati utvrđene točke dnevnog reda, kada se glasuje elektronički, a kada ručno, te može li se i kada zastupniku uz opomenu oduzeti riječ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙