FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihvaćen prijedlog sporazuma o ujedinjenju HNS-a i Libre

ZAGREB, 15. siječnja 2005. (Hina) - Prijedlog sporazuma o ujedinjenjuHNS-a i Libre jednoglasno je na današnjoj sjednici prihvatio Središnjiodbor HNS-a, priopćio je glasnogovornik te stranke.
ZAGREB, 15. siječnja 2005. (Hina) - Prijedlog sporazuma o ujedinjenju HNS-a i Libre jednoglasno je na današnjoj sjednici prihvatio Središnji odbor HNS-a, priopćio je glasnogovornik te stranke.

Prema Prijedlogu sporazuma, stranka će se zvati Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati, a kao kratica i znak te stranke ostaje HNS.

Predsjednica HNS-a (Vesna Pusić) ostaje predsjednica stranke, predsjednik Libre (Jozo Radoš) bit će njezin potpredsjednik, a tri člana predsjedništva Libre članovi predsjedništva HNS-a.

Po istom načelu provest će se i promjene na nižim razinama stranke.

Sabor ujedinjenja stranke najavljen je za 6. veljače u Zagrebu (dvorana Vatroslava Lisinskog), čim se na odvojenim skupštinama stranaka koje se ujedinjuju donesu statutarne promjene koje će omogućiti njihovo spajanje u novi HNS.

Središnji odbor stranke podupro je tekst Deklaracije o Europi, koji će HNS uputiti u saborski postupak, priopćio je HNS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙