FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I s p r a v a k vijesti HNA8424 "Predsjedništvo Sabora usuglasilo izmjene Poslovnika"

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA8424, emitiranoj pod naslovom "Predsjedništvo Sabora usuglasiloizmjene Poslovnika", izmijene četvrti odlomak, koji počinje s"Predsjedništvo je dogovorilo ..." a završava s "...Petrović", umjestokojeg treba biti: "Na sastanku čelnika parlamentarnih klubovaverificiran je sastav novog Povjerenstva za odlučivanje o sukobuinteresa u kojem bi bili Marija Bajt (HDZ), Nikola Mak (manjine),Josip Leko (SDP) i Pejo Trgovčević (HSP), te kao vanjski članovi DešaMlikotin Tomić, Zlata Đurđević i Zorislav Antun Petrović".
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA8424, emitiranoj pod naslovom "Predsjedništvo Sabora usuglasilo izmjene Poslovnika", izmijene četvrti odlomak, koji počinje s "Predsjedništvo je dogovorilo ..." a završava s "...Petrović", umjesto kojeg treba biti: "Na sastanku čelnika parlamentarnih klubova verificiran je sastav novog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u kojem bi bili Marija Bajt (HDZ), Nikola Mak (manjine), Josip Leko (SDP) i Pejo Trgovčević (HSP), te kao vanjski članovi Deša Mlikotin Tomić, Zlata Đurđević i Zorislav Antun Petrović".

Vijest s unesenim ispravkom glasi:

ZAGREB,12. siječnja (Hina) - Saborsko Predsjedništvo prošireno čelnicima klubova zastupnika usuglasilo je danas glavninu izmjena saborskog Poslovnika koje trebaju zajamčiti normalizaciju rada Sabora, a konačan tekst izmjena dogovorit će se u ponedjeljak.#L#

Uvjeren sam da ćemo u ponedjeljak sve konačno usuglasiti i izmjene poslati Odboru za Ustav i Poslovnik, a potom i Saboru, izjavio je novinarima predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Šeks danas nije iznosio pojedinosti izmjena, no od ranije je poznato da bi njihovo prihvaćanje trebalo osigurati da prijedlozi svih političkih skupina budu ravnopravni, da predsjedatelji sjednicama ne diskriminiraju zastupnike ovisno o političkoj pripadnosti, da se glasuje elektronski te da se zahtjevu za pojedinačnim glasovanjem mora udovoljiti.

Na sastanku čelnika parlamentarnih klubova verificiran je sastav novog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u kojem bi bili Marija Bajt (HDZ), Nikola Mak (manjine), Josip Leko (SDP) i Pejo Trgovčević (HSP), te kao vanjski članovi Deša Mlikotin Tomić, Zlata Đurđević i Zorislav Antun Petrović.

Sabor bi Povjerenstvo trebao imenovati na početku 12. sjednice sazvane za 19., 20. i 21. siječnja.

Kada je riječ o 'sudbini' četiriju istražnih povjerenstava, koliko ih je do sada predloženo, strankama je ostavljeno da procjene hoće li ustrajati na svojim inicijativama ili od njih odustati.

Bilo je inicijativa da se prekine rat istražnim povjerenstvima, neki su to podržali, neki ne, rekao je Šeks.

Predsjednik Sabora kaže da je njegova stranka - HDZ, spremna razmotriti mogućnost da se njezin zahtjev za utvrđivanjem sukoba interesa kod Zlatka Tomčića (HSS) i Radimira Čačića (HNS) prebaci na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Cijeli idući tjedan, kada počinje prvu ovogodišnju sjednicu, Sabor planira posvetiti europskim temama, te među inim donijeti rezoluciju, odnosno deklaraciju o pristupanju EU.

Radna skupina, ustrojena sa zadaćom da usuglasi tekst tog dokumenta, treba se sastati sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙