FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

čelnici HSLS-a o navodnom dogovoru HDZ-a i SDP-a o povjerenstvima

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Čelnici HSLS-a osvrnuli su se danasna navodni dogovor HDZ-a i SDP-a o odustajanju od osnivanja saborskihistražnih povjerenstava, ističući da bi se činjenica da su se o tomedogovorile dvije najjače stranke, u trenutku kad ne funkcioniraPovjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, u javnosti mogladoživjeti kao pokušaj tih stranaka da obrane svoje ljude.
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Čelnici HSLS-a osvrnuli su se danas na navodni dogovor HDZ-a i SDP-a o odustajanju od osnivanja saborskih istražnih povjerenstava, ističući da bi se činjenica da su se o tome dogovorile dvije najjače stranke, u trenutku kad ne funkcionira Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, u javnosti mogla doživjeti kao pokušaj tih stranaka da obrane svoje ljude.

To su na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru rekli predsjednik i potpredsjednica HSLS-a Ivan Čehok i Đurđa Adlešić, ističući da se i HSLS protivi "besmislenom ratu s istražnim povjerenstvima" i prijedlozima za osnivanje čak šest povjerenstava, koje su, pred kraj prošle godine najavile parlamentarne stranke.

Zauzimaju se, međutim, za dogovor svih stranaka, kao i za što skorije imenovanje novog sastava povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

HSLS-ovci smatraju i da bi se "Sabor trebao prestati baviti sam sobom, naročito kad se uzme u obzir loša ekonomska situacija u državi". Pozdravili su inicjiativu za promjene saborskog Poslovnika, te izrazili nadu da će Sabor već na prvoj ovogodišnjoj sjednici raspraviti njhov paket zakona o poticanju poduzetništva, te prijedlog izmjena Zakona o javnoj nabavi. I predsjedničkim kandidatima su preporučili da raspravljaju o konkretnim programima, ocjenjujući da su "rasprave u predsjedničkoj kampanji primjerenije 19. nego 21. stoljeću".

Najavili su i inicijativu za promjene izbornog zakona napominjući da je Hrvatska među rijetkim zemljama koje nemaju izravni izbor lokalnih čelnika.

Đurđa Adlešić je neprimjerenim ocijenila istup HDZ-ova zastupnika Gordana Jandrokovića, koji je njezine birače jučer pozvao da glasuju za HDZ-ovu predsjendičku kandidatkinju Jadranku Kosor.

Posebno joj, rekla je, smeta što je Jandroković kao argument istaknuo da je u oba slučaja riječ o ženi.

"Ne pristajem da me se tretira kao ženu, nego kao osobu", poručila je Adlešić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙