FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 15. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat
ZAGREB, 15. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Otvaranjem birališta na Novom Zelandu počeo je drugi krug izbora za predsjednika Hrvatske. Biralište u Aucklandu, jedino na Novom Zelandu, otvoreno je večeras u 19 sati po hrvatskom vremenu, to jest u 7 sati po lokalnom vremenu, a upisana su 384 birača, potvrdilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP). Večeras oko 21 sat po hrvatskom vremenu otvorit će se birališta u Australiji, u gradovima Sydneyu, Camberri i Melbournu, a u Perthu, koji je u drugoj vremenskoj zoni, otvorit će se kasnije. Pravo glasa u inozemstvu ima oko 400 tisuća hrvatskih birača, a glasovati mogu na 155 mjesta. Najviše - 42 ih je u BiH, po 15 u Australiji i Njemačkoj, te sedam u Srbiji i Crnoj Gori.

ZAGREB - Prijedlog sporazuma o ujedinjenju HNS-a i Libre jednoglasno je na današnjoj sjednici prihvatio Središnji odbor HNS-a, priopćio je glasnogovornik te stranke. Prema Prijedlogu sporazuma, stranka će se zvati Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati, a kao kratica i znak te stranke ostaje HNS. Predsjednica HNS-a Vesna Pusić ostaje predsjednica stranke, predsjednik Libre Jozo Radoš bit će njezin potpredsjednik, a tri člana predsjedništva Libre članovi predsjedništva HNS-a. Po istom načelu provest će se i promjene na nižim razinama stranke. Sabor ujedinjenja stranke najavljen je za 6. veljače u Zagrebu, čim se na odvojenim skupštinama stranaka koje se ujedinjuju donesu statutarne promjene koje će omogućiti njihovo spajanje u novi HNS.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac ustvrdio je danas da školski kalendar za iduću školsku godinu još nije utvrđen i da će javna rasprava o njemu potrajati do 1. travnja ove godine. U izjavi nakon završetka okrugloga stola o tome mogu li katalozi znanja promijeniti hrvatsko školstvo, u organizaciji Savjeta za obrazovanje, znanost, kulturu, medije i sport Socijaldemokratske partije, ministar Primorac opovrgnuo je informaciju iz sinoćnjega Dnevnika Hrvatske televizije da je donio konačnu odluku o školskom kalendaru za školsku godinu 2005./2006.

ZAGREB - Savjet za obrazovanje, znanost, kulturu, medije i sport Socijaldemokratske partije organizirao je okrugli stol o temi "Mogu li katalozi znanja promijeniti hrvatsko školstvo" na kojemu su sudjelovali brojni stručnjaci i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa na čelu s ministrom Draganom Primorcem. U raspravi je iskazana cijela paletu mišljenja, među kojima i dijametralno suprotnih - od onih da su katalozi znanja jezgra moguće promjene hrvatskoga školstva do onih da katalozi znanja ne mogu promijeniti hrvatsko školstvo. Ministar Primorac najavio je da će predložiti osnivanje nacionalnoga tijela koje bi imalo stratešku važnost za cijeli obrazovni sustav, podsjetivši da sada postoji takvo tijelo za visoko obrazovanje. Primorac smatra da je Katalog znanja potreban te je istaknuo da se još ne zna kakava će on doista biti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙