FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Nexe Grupe 2004. godini 138 milijuna kuna

NAŠICE, 17. siječnja 2005. (Hina) - Našički građevinski koncern "Nexegrupa" prošlu je godinu završio s ukupnih prihodom od 1,17 milijardikuna, dok se neto dobit procjenjuje na oko 138 milijuna kuna, što je56 posto više nego godinu dana ranije, izvijestila je danas Upravapoduzeća.
NAŠICE, 17. siječnja 2005. (Hina) - Našički građevinski koncern "Nexe grupa" prošlu je godinu završio s ukupnih prihodom od 1,17 milijardi kuna, dok se neto dobit procjenjuje na oko 138 milijuna kuna, što je 56 posto više nego godinu dana ranije, izvijestila je danas Uprava poduzeća.

Predsjednik Uprave Ivan Ergović kazao je na konferenciji za novinare kako se ove godine planira povećanje ukupnih prihoda na 1,4 milijardi kuna te povećanje dobiti na 164 milijuna kuna.

Istaknuo je kako je prošlu godinu, uz poslove restrukturiranja grupe, obilježila intenzivna investicijska aktivnost u Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini te Srbiji i Crnoj Gori.

U tvrtkama divizije za ciglu i crijep, u Novom Bečeju i Vinkovcima, ostvarene su dvije kapitalne investicije, vrijedne više od 20 milijuna eura, potpisan je ugovor o izgradnji dionice koridora 5c u Bosni i Hercegovini Podlugovi-Visoko, u vrijedosti 14 milijuna eura, a potkraj godine Nexe grupa postala je većinskim vlasnikom osječke luke Tranzit.

Ergović napominje kako se ove godine u različite investicije planira uložiti oko 40 milijuna eura, a neke od njih bit će početak rada Tvornice opeka Sarajevo, u što če biti uloženo oko 12 milijuna eura, te puštanje u rad linije za proizvodnju termo-bloka u našičkoj tvrtki Slavonija IGM, čime se nastoji proširiti ponuda proizvoda.

Uprava je najavila kako će prodati 29,75 posto svoga udjela u tvrtki "Opeka" dd u Smederevskoj Palanki partnerskom poduzeću "Ferbild" iz Beograda jer manjinski udio nije u cijelosti omogućavao razvoj i ostvarenje planova prema strateškim smjernicama "Nexe grupe".

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙