FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Allianz osnovao društvo za reosiguranje

ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Osiguravajuće društvo AllianzZagreb d.d. osnovalo je društvo za reosiguranje, Allianz Reosiguranjed.d., koje će djelovat kao fakultativni reosiguravatelj za hrvatsketvrtke, klijente Allianza, koji imaju razvijeno međunarodno poslovanjei tvrtke kćeri u drugim zemljama, preuzimajući imovinske, transportnei druge rizike u njihovom poslovanju izvan Hrvatske.
ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Osiguravajuće društvo Allianz Zagreb d.d. osnovalo je društvo za reosiguranje, Allianz Reosiguranje d.d., koje će djelovat kao fakultativni reosiguravatelj za hrvatske tvrtke, klijente Allianza, koji imaju razvijeno međunarodno poslovanje i tvrtke kćeri u drugim zemljama, preuzimajući imovinske, transportne i druge rizike u njihovom poslovanju izvan Hrvatske.

Kako su danas izvijestili iz Allianza, Allianz Reosiguranje d.d. u njihovom je 100 postotnom vlasništvu, s radom je započelo početkom ove godine, a pristup uslugama reosiguranja osiguran je kroz prodajnu mrežu Allianza.

Model kojeg će primjenjivati Allianz Reosiguranje podrazumjeva da se opseg pokrića, uvjeti, premijske stope, franšize, klauzule i sve ostalo dogovaraju između Allianza Zagreb d.d. i matične kompanije, dok se police osiguranja za tvrtke kćeri izdaju lokalno na svakom pojedinom tržištu.

U Allianzu kažu kako se na taj način matičnoj kompaniji omogućava da trošak osiguranja rasporedi na tvrtku kćer, a ujedno se osigurava i poštivanje zakonskih odredaba u najvećem broju zemalja prema kojima se rizik mora osigurati kod domaćeg osiguravatelja.

Naglašavaju i kako je ovakav program od velikog značaja i za osiguravateljsku industriju u Hrvatskoj s obzirom da se, za razliku od klasičnog reosiguranja, kada se rizik prenosi u inozemstvo da bi se usitnio, ovdje radi o obrnutom procesu, odnosno rizik, pa i premija dolaze iz inozemstva u Allianz Reosiguranje d.d.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙