FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraga protiv Karlovčanina zbog sumnje na zloporabu ovlasti

KARLOVAC, 15. siječnja 2005. (Hina) - Član uprave i direktor društvatvrtke "MDK-H" iz Karlovca, 44-godišnji Karlovčanin pod istragom jezbog sumnje da je osobno 1. srpnja 2004. godine zaključio ugovor otrgovinskom zastupanju i posredovanju s društvom "Intermag" izKarlovca, čiji je jedini osnivač i direktor.
KARLOVAC, 15. siječnja 2005. (Hina) - Član uprave i direktor društva tvrtke "MDK-H" iz Karlovca, 44-godišnji Karlovčanin pod istragom je zbog sumnje da je osobno 1. srpnja 2004. godine zaključio ugovor o trgovinskom zastupanju i posredovanju s društvom "Intermag" iz Karlovca, čiji je jedini osnivač i direktor.

Tim je navodnim fiktivnim poslovanjem tijekom 2004. oštetio "MDK-H" za 505.500 kuna, priopćila je danas karlovačka Policijska uprava.

U priopćenju stoji da je "MDK-H" u vlasništvu "MDK" iz Ljubljane, te da je policijsku istragu naredilo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Iako policija nije objavila ime osobe protiv koje će Odvjetništvo ovih dana podići kaznenu prijavu zbog zloporabe ovlasti u poslovanju, vlasnik "Intermaga" Božidar Vuljanić potvrdio je Hini da je riječ o njemu. Ustvrdio je da se radi o lažnoj prijavi matične ljubljanske tvrtke kako bi se raskinuo menadžerski ugovor koji ima s njom do godine 2007. "Razlog tomu je što žele svoju mesoprerađivačku djelatnost u Hrvatskoj prekinuti, pa se tako žele riješiti i mene, te izbjeći i plaćanje sto tisuća eura, koliko je predviđeno u slučaju prijevremenog raskida ugovora", rekao je Božidar Vuljanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙