FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promjena u vlasničkoj strukturi ESB-a

ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Ugovorom dviju najvećih dioničaraErste & Steiermaerkische banke d.d. (ESB), odnosno Erste Bank deroesterreichischen Sparkassen iz Beča i Steiermaerkische Bank undSparkassen iz Graza, ugovoreno je da Steiermaerkische Bank undSparkassen poveća svoj vlasnički udio u ESB-u na 43,8 posto,izvijestili su danas iz ESB-a.
ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Ugovorom dviju najvećih dioničara Erste & Steiermaerkische banke d.d. (ESB), odnosno Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen iz Beča i Steiermaerkische Bank und Sparkassen iz Graza, ugovoreno je da Steiermaerkische Bank und Sparkassen poveća svoj vlasnički udio u ESB-u na 43,8 posto, izvijestili su danas iz ESB-a.

Do sada je vlasnički udio u ESB-u banke iz Graza iznosio 35 posto, a i nakon povećanja njenog udjela, Erste Bank iz Beča, s 51 posto vlasničkog udjela i dalje ostaje većinski dioničar ESB-a. Preostalih 5,2 posto dionica hrvatske banke u vlasništvu je malih dioničara.

U ESB-u kažu i kako, temeljeno na procjenama (uzimajući u obzir činjenicu kako Erste Bank ima 25 posto vlasničkog udjela u Steiermaerkische Bank und Sparkassen), Erste Bank izravno i neizravno drži 61,95 posto udjela u ESB-u. Dodaju i kako, obzirom da je riječ o internoj transakciji unutar Grupe, navedeni poslovni potez nema izravnog utjecaja na dobit Erste Bank grupe.

Ujedno, objavili su i kako je Erste Bank iz Beča otkupila preostalih 19,99 posto dionica Slovenske sporitelne od Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD) za 122,28 milijuna eura te je od danas ta slovačka banka u 100 postotnom vlasništvu Erste Banke iz Beča.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙