FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neptun prodan južnoafričkoj tvrtki

SPLIT, 28. prosinca 2004. (Hina) - Ugovor za kupnju komiške tvornice"Neptun" u stečaju, vrijedan 14,7 milijuna kuna, s južnoafričkomtvrkom "Philiph Vermeulen" potpisan je i novi vlasnici mogu seslobodno uknjižiti i raspolagati kupljenom imovinom, potvrdio je sudacTrgovačkog suda u Splitu Ante Čapkun koji vodi stečajni postupak tetvrtke. Što se tiče navodnih imovinskopravnih problema koji su sepojavili uoči potpisivanja samog ugovora, odnosno zemljišne čestice nakoju vlasničko pravo polaže Robert Benvenuti, nasljednik nekadašnjegvlasnika nacionaliziranog dijela industrijskog kompleksa za preraduribe, sudac Čapkun kazao je da Trgovački sud za to nije mjerodavan,što znači da će se to rješiti ili dogovorom između Benvenutija i novihvlasnika ili u građanskom sporu.
SPLIT, 28. prosinca 2004. (Hina) - Ugovor za kupnju komiške tvornice "Neptun" u stečaju, vrijedan 14,7 milijuna kuna, s južnoafričkom tvrkom "Philiph Vermeulen" potpisan je i novi vlasnici mogu se slobodno uknjižiti i raspolagati kupljenom imovinom, potvrdio je sudac Trgovačkog suda u Splitu Ante Čapkun koji vodi stečajni postupak te tvrtke.Što se tiče navodnih imovinskopravnih problema koji su se pojavili uoči potpisivanja samog ugovora, odnosno zemljišne čestice na koju vlasničko pravo polaže Robert Benvenuti, nasljednik nekadašnjeg vlasnika nacionaliziranog dijela industrijskog kompleksa za preradu ribe, sudac Čapkun kazao je da Trgovački sud za to nije mjerodavan, što znači da će se to rješiti ili dogovorom između Benvenutija i novih vlasnika ili u građanskom sporu.

Kupac je svoju obvezu ispunio, naglasio je Čapkun, i, što se tiče Trgovačkog suda, imovinom može slobodno raspolagati.

Od uplaćenog novca sud je s milijun kuna namirio troškove postupka, a isplaćen je i veći dio potraživanja bivših radnika koji su i pokrenuli stečajni postupak zbog neisplaćenih plaća.

Stečajni upravitelj Josip Hrga napravit će plan isplate preostalih potraživanja i rješavanja sporova koji se još vode, zaključio je Čapkun, a o kojem se iznosu radi nije mogao reći, budući da sporovi još traju.

Predstavnica investitora Amerikanka Betty Pointer, koja boravi na Visu, i vodi cijeli projekt ulaganja "Philipha Vermeulena" na tom otoku, kazala je kako, unatoč uspješno potpisanom kupoprodajnom ugovoru, ima otvorenih pitanja, među kojima je i imovinskopravni problem s Robertom Benvenutijem. Naglasila je kako vjeruje da će se to ipak riješiti do kraja siječnja, nakon što na Vis dođu investitori koji će izravno razgovarati i s Benvenutijem i ostalima koji imaju otvorena potraživanja prema Neptunu.

Betty Pointer naglašava kako je nakana investitora, koji su osim Neptuna kupili još dva objekta, "oživjeti Komižu i Vis", budući da se, kako je rekla, ne isplati ulagati u "mrtvi otok".

Umjesto 50, kako je bilo predviđeno pri sklapanju ugovora, zaposlit će najmanje 60 bivših radnika Neptuna, no, kada posao krene bit će posla i za druge.

Premda "Philiph Vermeulen" svoje planove na otoku temelji na turizmu, u to se, kako je rekla, uklapa i projekt izgradnje ribarske luke u Komiži. "Želimo oživjeti i ribarsku tradiciju, ne onako kako je bilo, ali da na neki način sudjelujemo i u tome", istaknula je dodajući kako će u sklopu budućeg turističkog kompleksa biti obnovljena i "muzejska" proizvodnja sardina.

(Hina) xdstr yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙