FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IPK Osijek: gubitak od 132,5 milijuna kuna

ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - IPK Osijek u prvih je devet mjeseciove godine poslovao s neto gubitkom od 132,5 milijuna kuna, što jepovećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 46,4milijuna kuna.
ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - IPK Osijek u prvih je devet mjeseci ove godine poslovao s neto gubitkom od 132,5 milijuna kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 46,4 milijuna kuna.

Prema podacima o poslovanju koje je tvrtka dostavila Varaždinskoj burzi, ukupni su prihodi u devet ovogodišnjih mjeseci iznosili 261,02 milijuna kuna i smanjeni su za 67,3 posto prema istom prošlogodišnjem razdoblju, a smanjeni su i ukupni rashodi, za 53,6 posto, na 396,4 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji pali su sa 468,1 milijun kuna u prvih devet mjeseci lani, na 187,1 milijun kuna u istom ovogodišnjem razdoblju, a prihodi od prodaje u inozemstvu sa 217,2 milijuna kuna, na 20,7 milijuna kuna.

U rezultate promatranog razdoblja, kako su pojasnili u IPK Osijek, nisu uključeni rezultati poslovanja IPK MIA grupe, IPK TSH d.d., IPK Zavoda za ekonomiku d.d., IPK Kandita d.d., zbog prodaje vlasničkih udjela (dionica) u navedenim društvima, kao i rezultati IPK Croatia d.o.o. i IPK Ratarstvo-stočarstva grupe, IPK Robne kuće i IPK Erdutskih vinograda, zbog zamjene udjela u navedenim društvima za vlastite dionice. Gubitak navedenih društava u istom razdoblju prethodne godine iznosio je 93,9 milijuna kuna.

U IPK Osijek su također podsjetili kako je u tijeku završna faza provođenja sanacijskog programa i pripreme za privatizaciju.

U okviru provođenja restrukturiranja IPK grupe temeljem odluke Vlade došlo je do promjene vlasničke strukture. Zamjenom udjela u IPK Ratarstvu-stočarstvu d.o.o. za vlastite dionice koje je držao HFP smanjen je vlasnički udio HFP-a u društvu na 14,79 posto, a povećan je vlastiti udio sa 0,49 posto, na 8,64 posto, navodi se u pojašnjenjima i komentaru poslovnih rezultata koje je objavila Uprava tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙