FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izmjene Pravilnika o Upisniku poljoprivrednih gospodarstava

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Promjene posjeda zemljišta -katastarska izmjera i katastarska kultura, kupnja, davanje iliuzimanje u zakup, plodouživanje i koncesije, u Upisnik poljoprivrednihgospodarstava mogu se prijavljivati samo u razdoblju od 1. siječnja do31. ožujka tekuće godine, odredba je iz izmjena i dopuna Pravilnika oupisu u Upisnik, koji je donio ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnog gospodarstva.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Promjene posjeda zemljišta - katastarska izmjera i katastarska kultura, kupnja, davanje ili uzimanje u zakup, plodouživanje i koncesije, u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava mogu se prijavljivati samo u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka tekuće godine, odredba je iz izmjena i dopuna Pravilnika o upisu u Upisnik, koji je donio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Kako su danas izvijestili iz Ministarstva, sve promjene prijavljene nakon tog roka neće se moći evidentirati u bazi podataka za tekuću godinu, a prema tome neće ući niti u obračun poticaja za biljnu proizvodnju.

Ujedno, stupanjem na snagu ovih izmjena, Izjave o davanju zemljišta na korištenje bez naknade više se neće moći koristiti za upis i prijavu promjena u korištenju zemljišta u Upisnik.

Naime, određeno je da se posjed poljoprivrednog zemljišta dokazuje posjedovnim listom vlasnika ili izvatkom iz katastra za sve prijavljene čestice koje nisu u posjedovnom listu te ovjerenim ugovorom o zakupu, plodouživanju ili koncesiji zemljišta.

Poljoprivredno zemljište koje je prije ovih izmjena upisano u Upisnik temeljem spomenute Izjave ostaje u bazi Upisnika do isteka roka korištenja navedenog u izjavi ili do prijave promjene, pojašnjavaju u Ministarstvu.

Korištenje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, pak, dokazuje se potvrdom jedinice lokalne samouprave, sukladno naputku koji za svaku proizvodnu godinu donosi ministar.

Kao i do sada, upisana poljoprivredna gospodarstva mogu tijekom cijele godine prijaviti promjene broja i kategorija stoke na listu 6. obrasca Upisnika, no upisane podatke mora ovjeriti nadležna služba Hrvatskog stočarskog centra.

U Ministarstvu podsjećaju kako se isplata poticaja zasniva na ažuriranim podacima u Upisniku, koji su temelj za obračun i isplate te navode kako su spomenute izmjene i dopune donešene u cilju ubrzanja i pojednostavljivanja tog postupka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙