FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihvaćena ostavka Vlade RS

BANJA LUKA, 30. prosinca 2004. (Hina) - Zastupnici Skupštine RepublikeSrpske (RS) u srijedu navečer su formalno prihvatili ostavkupredsjednika vlade RS Dragana Mikerevića i time automatski i ostavkucijele vlade RS. Predsjednik RS Dragan Čavić obvezan je u roku desetdana imenovati mandatara za sastav nove vlade.
BANJA LUKA, 30. prosinca 2004. (Hina) - Zastupnici Skupštine Republike Srpske (RS) u srijedu navečer su formalno prihvatili ostavku predsjednika vlade RS Dragana Mikerevića i time automatski i ostavku cijele vlade RS. Predsjednik RS Dragan Čavić obvezan je u roku deset dana imenovati mandatara za sastav nove vlade.

Dragan Mikerević je u obrazloženju ostavke, koju je podnio nakon što je Visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown 16. prosinca odredio sankcije RS, ponovio da "nije spreman prihvatiti i provesti prijetnje i ultimativne zahtjeve visokog predstavnika o preuređenju ustavnog poretka RS i BiH".

Visoki predstavnik je zbog nesuradnje RS sa Haškim tribunalom, najavio ukidanje entitetskih ministarstava obrane i policije do jeseni sljedeće godine, što su političari u RS ocijenili kao najavu promjene ustavne strukture RS i BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙