FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast zaliha gotovih industrijskih proizvoda

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Zalihe gotovih industrijskihproizvoda pri proizvođačima u hrvatskoj industriji na kraju studenog2004. bile su za 4,8 posto veće nego na kraju listopada te 8,3 postoveće nego u studenom prethodne godine, objavio je Državni zavod zastatistiku. U odnosu na prosječno stanje zaliha u 2003. godini zalihegotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima povećane su za 10,2posto.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u hrvatskoj industriji na kraju studenog 2004. bile su za 4,8 posto veće nego na kraju listopada te 8,3 posto veće nego u studenom prethodne godine, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na prosječno stanje zaliha u 2003. godini zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima povećane su za 10,2 posto.

U području rudarstva i vađenja na kraju studenog zalihe su smanjene za 1,7 posto u odnosu na stanje zaliha na kraju listopada, dok su prema studenom prethodne godine smanjene za 9,1 posto.

U prerađivačkoj pak industriji, zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima na kraju studenog bile su 5 posto veće nego na kraju listopada te 9 posto veće u usporedbi sa studenim godine prije.

Pritom je najveći porast zaliha zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 20,5 posto prema listopadu. Zalihe u proizvodnji hrane i pića povećane su za 14 posto, a u proizvodnji tekstila za 3,4 posto.

Istodobno, najviše su smanjene zalihe u proizvodnji sekundarne sirovine, za 18,8 posto te u proizvodnji metala, za 18,6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙